top of page
ספר ״ערבה״ - הדיי עפאים

ערבה 

הדיי עפאים

"ערבה" איננו ספר בישול כשם שאיננו ספר גיאוגרפיה. מלאכת יצירתו של הספר הזה הייתה עבור הדיי עפאים ניסיון לבשל את ארוחותיו כשהן עשויות מן הנוף הרוחני והגשמי, הטבעי והאנושי של חבל הערבה, המהלך עליו קסם כל חייו. ארוחותיו אינן מתחילות במטבח ואינן מסתיימות בצלחות, אלא אוספות את מה שרשמו עיניו ורשם לבו ומניחות את מאכליהן על השולחן כתקרובת מעט לאוהבי המדבר הזה וצידה למשוררים לו במחרשותיהם. את הספר רקח הדיי עפאים יחד עם הצלם אלכס ליבק, חתן פרס ישראל, שלבו יצא לערבה עד שהעתיק את חייו אליה, ובעיניו ובמצלמתו הצליח לתאר את שלעולם לא ייכתב בעט או יבושל בסיר, ועם הצלם דן פרץ והסטייליסטית נורית קריב, שהגיעו לפנות בוקר אחד לערבה, על חצובותיו וקערותיה, וארוחה אחר ארוחה הם ציירו באור ובחומר ארוחות ערוכות, עד שהייתה היצירה לשלמה.

היוצרים

טעימות

 הדיי עפאים יחד עם הצלם אלכס ליבק, חתן פרס ישראל, שלבו יצא לערבה עד שהעתיק את חייו אליה, ובעיניו ובמצלמתו הצליח לתאר את שלעולם לא ייכתב בעט או יבושל בסיר, ועם הצלם דן פרץ והסטייליסטית נורית קריב, שהגיעו לפנות בוקר אחד לערבה, על חצובותיו וקערותיה, וארוחה אחר ארוחה הם ציירו באור ובחומר ארוחות ערוכות, עד שהייתה היצירה לשלמה.

אלכס ליבק, חתן פרס ישראל, שלבו יצא לערבה עד שהעתיק את חייו אליה, ובעיניו ובמצלמתו הצליח לתאר את שלעולם לא ייכתב בעט או יבושל בסיר, ועם הצלם דן פרץ והסטייליסטית נורית קריב, שהגיעו לפנות בוקר אחד לערבה, על חצובותיו וקערותיה, וארוחה אחר ארוחה הם ציירו באור ובחומר ארוחות ערוכות, עד שהייתה היצירה לשלמה.

לוגו lunch box
על היוצרים

 הדיי עפאים יחד עם הצלם אלכס ליבק, חתן פרס ישראל, שלבו יצא לערבה עד שהעתיק את חייו אליה, ובעיניו ובמצלמתו הצליח לתאר את שלעולם לא ייכתב בעט או יבושל בסיר, ועם הצלם דן פרץ והסטייליסטית נורית קריב, שהגיעו לפנות בוקר אחד לערבה, על חצובותיו וקערותיה, וארוחה אחר ארוחה הם ציירו באור ובחומר ארוחות ערוכות, עד שהייתה היצירה לשלמה.

הספר יוצא לאור בהוצאת LunchBox, המתמחה בהוצאת ספרי בישול, קולינריה ותרבות שנעים לקרוא ולהשתמש בהם. בצוות ההוצאה לאור אנשי מקצוע מן השורה הראשונה בתחומם – כותבים, עורכים, צלמים ומעצבים – שחברו כדי לבשל את מה שהם הכי אוהבים: ספרים. את בית ההוצאה, שפועל בתל אביב מאז שנת 2009, הקים העיתונאי עופר ורדי.

טעימות מהספר

טעימות מהספר

bottom of page